top of page
Keresés
  • Szerző képeGabor Juhasz

Ez most nyögvenyelős volt...

Euroaszfalt MNASZ Rallycross OB 4.f. (Kakucs, HUN)

2021. szeptember 11-12.


Versenyzők:

Kapitány Dorottya, ASTRA kupa

Zsebi Zoltán, ASTRA kupa

Dr. Kapitány László, Magyar Kupa 1600ccm (VW Polo)


Ez a hétvége nem sikerült olyan jól, mint amiben reménykedtünk. Egyik versenyzőnknek sem volt felhőtlen a mosolya a kétnapos verseny végén. Na de kezdjük az elejéről...


Dorottya sajnos elszúrta az első időmérőjét. A ralikrossz sajátossága, hogy minden futamban (ez lehet 4-5 vagy 6 kör is) legalább egyszer egy hosszabb pályaszakaszon kell végigmenni (joker kör). Ez kb. 3-4 másodperccel hosszabb, mint a rövid pályaszakasz. Azt, hogy a versenyző mikor teljesíti a joker kört, azt önmaga választja meg (1-2-3-4-5 vagy 6. körben). Na Dóri az első futamban az utolsó körre akarta hagyni a joker kört, de elszámolta magát, és már csak a leintésnél jött rá, hogy nem lesz alkalma azt teljesíteni. Ennek büntetése 30mp hozzáadása az időeredményhez. Így lett 6. helyett 15. az első időmérőn.

A második időmérőn Dórit sajnos a rajt utáni tülekedésben rátolták egy gumibálára, így annyi időt veszített (és a futóműve is elhajlott), hogy csak a 13. helyen fejezte be a futamot.

Ezek után óriási elánnal futott neki a vasárnapnak, ami jól is kezdődött számára. Harmadik időmérőn a 4. helyen végzett, így összesítésben a 11. helyen jutott az elődöntőbe (így elődöntőjében a 6. helyről rajtolt). Az elődöntőben a rajtnál sajnos újra kiforgatták, így nem volt esélye az első három helyre (ez jelentett volna döntőt).



Zoli jól kezdte az időmérőket. Az elsőn a 4. helyen végzett, a másodikon viszont a joker körről visszatérve összeért a normál íven érkező versenyzővel, akit ezután meg is előzött, de a manőver miatt 1mp-es büntetést kapott, amivel az 5. helyről a 8. helyre csúszott vissza.

Vasárnapo a harmadik időmérőn Dorottya mögött az ötödik helyen végzett, így összesítésben az 5. helyen (futamában 3. helyen) várta az elődöntőket. Az elődöntőben a nehezebb csoportba került Zoli és Dóri is, és végül csak Zolinak sikerült bejutnia a döntőbe, futamában a harmadik helyen végzett.


A döntő sajnos nem sikerült túl jól Zoli számára, kicsit elhamarkodva a második körben ment ki jokerre és ezzel beszorult egy lassabb versenyző mögé. Így végül az ötödik helyen végzett.


Dr. Kapitány László VW Polojában kicsit gyengélkedett a motor egy korábbi termosztát hiba miatt. Ebből fakadóan folyamatos óvatos versenyzéssel Doktor Úr kategória 5. helyen állt végig a verseny folyamán, és ezt a helyezést a döntőben is sikerült megtartania.

Támogatóink: Wellwex, Elektro Optika, B-Port kft., 1/2 Col Kft., Impetus Research, Beszéljünk Rólad, DrPrezi, Enetha Learning, Tálas Consulting, Láng Autóalkatrész, Nagaudit, Kék Kolibri Kft.,

80 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page